Skip to Main Content
hidden1hidden2
Hur förbereder jag mig bäst inför en operation?
hidden1hidden2
hidden1hidden2
Vad är en HibiScrub svamp?
hidden1hidden2
Nedladdning duschinstruktion
hidden1hidden2
Sårläkning

Det är viktigt att skilja på en normal sårläkningsfas och den som uppstår om man drabbas av en postoperativ sårinfektion   . Den postoperativa sårinfektionen kan förebyggas genom att helkroppsduscha med HibiScrub inför operation. HibiScrub eliminerar den skadliga hudfloran som vanligen orsakar postoperativa sårinfektioner   .

Hur fungerar sårläkningsprocessen efter operation?

Faser för normal sårläkning efter operation

  • Inflammationsfasen -startar direkt när skadan uppstår
  • Nybildningsfasen -startar 2-3 dagar efter att huden skadats
  • Mognadsfasen- startar 1-3 veckor efter skadan uppstått och kan pågå 1 år eller längre beroende på skadans storlek och omfattning 

Hur undviker man postoperativa sårinfektioner?

Sjukvården har infektionsförebyggande rutiner för att förebygga infektioner efter operation. Som patient kan man förbereda sig genom att ta en paus från rökning, alkohol samt se till att vara i så god fysisk form som möjligt genom att vara fysiskt aktiv och äta näringsrik mat . Utöver det, säkerställa en renhudkostym inför operation genom att använda HibiScrub.

Vad innebär en postoperativ sårinfektion?

En postoperativ sårinfektion (POSI) uppstår när bakterier och virus hamnar på platser dom inte ska vara, det är den näst vanligaste vårdrelaterade infektionen i Sverige. En infektion kan innebära stort lindande för den drabbade patienten och ökar risken för sjuklighet, död samt leder till stora kostnader för sjukvården och samhället . Därför är det viktigt att såväl sjukvården som patienten är väl förberedd inför en operation.

Var kan jag köpa HibiScrub?

HibiScrub säljs på alla apotek, både i butik och online. Ofta finner man HibiScrub på sårvårdshyllan. Ibland får man fråga i kassan, då HibiScrub kan förvaras bakom disk. Exempel på apotek som har HibiScrub i sitt online sortiment är:

Apoteket  Apotek Hjärtat  Kronans apotek Apotea Doz apotek

hidden1hidden2

'Referenser'