Skip to Main Content
Jag letar efter

Pionjärer sedan 1849

Vårt fokus har alltid varit på hälso- och sjukvården och  behandling av patienterna. Ända sedan vi först började tillverka textilier och leverera gasväv till sjukhus i Sverige.

Mölnlycke har utvecklat och levererat medicinska lösningar sedan 1849
Mölnlycke har utvecklat och levererat medicinska lösningar sedan 1849

Under hela företagets historia har vi drivits av vår strävan efter att hitta bättre sätt att leverera vård och stödja hälso- och sjukvården i deras arbete.

Vi var de första som massproducerade förband och de första som erbjöd dukar, tubbandage och puderfria operationshandskar för engångsbruk, med målet att öka effektiviteten och vårdkvaliteten i operationsrummen.

Vi är företaget bakom Safetac® – det revolutionerande mjuka silikonbaserade materialet som minskar smärtan för patienten vid sårbehandling, och som används i många av våra förband, såsom Mepitel® och Mepilex®    .

Vi fortsätter att ta fram innovativa lösningar och produkter även idag – både in-house och genom partnerskap och nya förvärv. Och nu har vi blivit branschledande inom trycksårsprevention genom våra profylaktiska förband och lösningar för att vända och byta position på patienter.

Visste du att ...

  • Varje minut tillverkar vi omkring 400 par Biogel®-handskar
  • Det finns över 16 000 olika skräddarsydda Mölnlycke kundanpassade set
  • Varje dag hanterar Mölnlyckes fabriker för kundanpassade set mer än 800 000 komponenter
  • Var tredje sekund används en operationsduk från Mölnlycke vid kirurgiska ingrepp någonstans i världen

'Referenser'

Kontakta oss
Välj marknad 

Välj marknad