Setopress

Setopress

PEC högkompressionsbandage typ 3c Setopress högkompressionsbandage används vid behandling av venösa bensår och liknande tillstånd där graderad kompression av benet krävs.

Främjar läkningen av långvariga venösa bensår

Lätt att använda tillsammans med skor för att främja rörlighet

Tvättbart vilket ger god hygien och ekonomi utan att bandaget förlorar sin effekt

3,5 m långt (outsträckt), vilket är tillräckligt långt även för långa ben

Setopress är tillverkat av avancerat lättviktsmaterial och finns i två bredder. För att säkerställa korrekt applikation finns en markering på båda sidorna av bandaget som är enkel att följa. Markeringen består av rektanglar i färg som blir till rutor när bandaget är tillräckligt utsträckt.

På ena sidan finns bruna rektanglar som blir till rutor när bandaget är rätt utsträckt för att ge ett tryck på över 40 mm Hg vid ankeln för optimal läkningshastighet. När Setopress appliceras korrekt ger kompressionsbandaget en kompression som har visat sig kunna läka även långvariga bensår inom 12 veckor (1).

På andra sidan finns gröna rektanglar som indikerar måttlig kompression (30 mm Hg vid ankeln). Om patienten inte är van vid kompressionsbehandling eller har svårt att vänja sig vid kompressionen kan måttlig kompression användas till en början.

Markeringarna gör det enkelt att applicera Setopress på ett korrekt sätt. Varje bandage har två säkerhetsnålar samt en broschyr med tydliga anvisningar för applicering.

Ger en korrekt kompressionsnivå för effektiv läkning av venösa bensår (1,2).

För hög kompression, använd de bruna rektanglarna som sträcks ut till rutor. För måttlig kompression, använd de gröna rektanglarna som sträcks ut till rutor.

Dela

Elset och Elset 'S'
Elset och Elset 'S'

Elset och Elset ‘S’ är lättviktskompressionsbindor som används för att ge kompression...

Tubigrip shaped support bandage
Tubigrip shaped support bandage

Det anatomiskt utformade Tubigrip Shaped Support Bandage...

BREVET tx
BREVET tx

Risken för djup ventrombos (DVT) hos orörliga patienter gör att en antiembolistrumpa...

Tubigrip™
Tubigrip™

Det tubformade Tubigrip™ ger ett långvarigt och effektivt stöd samtidigt...