Tubifast™ handskar med 2-way Stretch Technology®

Handskar som är klara att använda för en snabb och enkel applicering

Tubifast™ handskar 2-way Stretch Technology® passar utmärkt för våta eller torra omslag samt för förbandsfixering och finns i storlekar som passar både barn och vuxna. Utan tejp, säkerhetsnålar eller knytband appliceras Tubifast-handskarna snabbt och enkelt. Med 2-way Stretch Technology skapas fullständig rörelsefrihet vilket gör det enkelt att lägga omslag och följa behandlingen. Handskarna är sömlösa vilket gör dem bekväma att använda. De förebygger irritation av känslig hud och bidrar till aktiva dagar och lugna nätter.

Passar utmärkt för våta och torra omslag samt förbandsfixering

Med 2-way Stretch Technology får du fullständig rörelsefrihet

Ett bekvämt, snabbt och enkelt sätt att göra ett omslag, som gör det lätt att följa behandlingen

Bekvämt utan sömmar – hindrar hudirritation

Fördelar med våta omslag

Våta omslag är en metod som används vid behandling av atopiskt eksem och som omfattar användning av ett mjukgörande medel under ett förband. Detta kan göras med användning av det mjukgörande medlet Epaderm™ Ointment tillsammans med Tubifast-handskar.

Ett mjukgörande medel appliceras på den drabbade huden som sedan täcks med fuktiga Tubifast-handskar. Tillsammans håller det mjukgörande medlet och det fuktiga lagret huden hydrerad och fuktig och hjälper till att minska inflammation.1

De fuktiga Tubifast-handskarna verkar också som ett kvarhållningslager och säkerställer att det mjukgörande medlet stannar kvar på huden. Det fuktiga lagret har också en kylande och lugnande effekt på huden och hjälper till att minska klåda.2

Därefter appliceras torra Tubifast-handskar som håller patientens kläder torra och förhindrar patienten från att klia sönder huden och orsaka skada. Torra omslag görs på ett liknande sätt som våta omslag. Först appliceras ett mjukgörande medel på den drabbade huden som sedan täcks med ett par torra Tubifast-handskar.

VIKTIG INFORMATION

Observera: Vi rekommenderar att Tubifast-handskar med 2-Way Stretch Technology används i rätt storlek samt att de är anpassade för rätt ålder. Vid tvekan om val av storlek ska nästa storlek väljas.

  1. Page B (2005) The Benefits of Tubifast Garments in the management of atopic eczema. British Journal of Nursing 14 (5); 289-92.
  2. Cork MJ, Complete Emollient Therapy. The National Association of Fundholding Practices Official Yearbook. BPC Waterlow, Dunstable 1998: 159-168.
Dela

Andra kategorier

Mepiform®
Mepiform®

Mepiform® är ett tunt och diskret förband, designat för behandling av både nya och gamla hypretrofiska ärr och keloider....

Tubifast™-klädsel med 2-Way Stretch Technology®
Tubifast™-klädsel med 2-Way Stretch Technology®

Sortimentet av Tubifast™ Garments 2-way Stretch® kan användas direkt och passar för våta eller torra omslag samt för förbandsfixering....