Skip to Main Content
I'm looking for

Operation Smile

Hjälper barn i hela världen

Sedan 2004 är vi en stolt sponsor av Operation Smile, en hjälporganisation som erbjuder säkra och kostnadsfria korrigerande ingrepp för barn som har läpp-, käk- eller gomspalt.

Läs mer om Operation Smile

Operation Smile ger barn med ansiktsmissbildning en ny start

Du har kanske aldrig träffat ett barn med läpp- eller gomspalt. I de flesta utvecklade länder korrigeras den här typen av missbildningar strax efter födseln, och det enda som syns efteråt är ett litet ärr.

På andra platser i världen är situationen helt annorlunda. Att födas med läpp- eller gomspalt kan medföra stora svårigheter, både fysiskt och mentalt. Det kan göra att barnen får problem att andas, äta och prata, och det kan också innebära att de får sociala problem och blir isolerade. I extrema fall överger vissa föräldrar sina barn.

Operation Smile arbetar aktivt i över 60 länder för att förändra situationen. Utöver att informera och öka medvetenheten om läpp- och gomspalt har Operation Smile sedan starten 1982 utfört hundratusentals kostnadsfria ingrepp som förändrat livet för barn och unga vuxna och gett dem möjlighet att starta ett nytt liv.

Vårt bidrag

Operation Smile är vår globala välgörenhetspartner. Sedan 2004 har vi donerat omkring 1,4 miljoner par Biogel® operationshandskar.

Men vi engagerar oss även på andra sätt i Operation Smile. Genom Mölnlyckes volontärprogram kan våra anställda delta i Operation Smiles uppdrag och följa med läkare och sjuksköterskor under flera dagar när de utför kirurgiska ingrepp i utvecklingsländer. Ett nytt leende ger nytt hopp om framtiden.

500+

internationella uppdrag de senaste 10 åren

1,4 miljoner

Biogel operationshandskar med indikatorsystem donerade till Operation Smile

 

96 600

patienter har haft nytta av våra donationer

tre pojkar hoppar över en båt på en strand

Läs mer om hur Operation Smile arbetar

Läs mer

Kontakta oss
Select your market

Select your market