Skip to Main Content
Jag letar efter

‘Vi vill göra mer' säger volontärer efter Mölnlyckes Operation Smile i Indien

 

 Att se den livsföränderliga effekten av klyvlepp och gomspalt på barn i Indien gjorde ett stort intryck på fyra av Mölnlyckes volontärer.

 

Operation Smile uppdrag i Indien
Operation Smile uppdrag i Indien

De fyra volontärerna nominerades internt till uppdraget av medarbetare efter hur mycket pengar de samlat in under en del av Mölnlyckes företagskampanj. Under uppdraget i Vijayawada, Indien, som gav kirurgi till kluven läpp och gomspalt till nästan 100 barn och vuxna, gav de stöd och tröst till familjer och barn när de förberedde sig och genomgick operation.

Nedan följer volontärernas reflektioner om denna kraftfulla erfarenhet.

Transformationsglädje inspirerade Kimberly

"Det finns ett uttryck i Indien" Blöt inte ner dina ögon ", säger Kimberly Miner, regional klinisk specialist och sjuksköterska från USA. "Ja, jag hade mycket tårar i ögonen, särskilt när de tog barn ut ur postoperativ avdelning och in i sina familjer. Föräldrarnas lättnad och glädje att se deras barns omvandling var som ingenting annat jag har upplevt.

 "Det är en sådan gåva som hjälper till att ge dessa patienter ett mer normalt liv, utan att bli mobbade eller utfrysta."

 "De kunde ha varit mina barn", säger Sami

 "Jag hade varit i FN-läger i södra Sudan som besökare tidigare", säger Sami Ahsani, produktchef i Göteborg och en mästare i insamling av pengar för Operation Smile. "Men denna erfarenhet hade större inverkan på mig. Några av barnen var samma ålder som min son och dotter. Jag fortsatte att tänka på hur jag skulle känna om de var mina barn. Jag glömmer aldrig deras ansikten.

Concepcion vill gå vidare för Operation Smile

Concepcion Vazquez, klinisk specialistchef från Spanien, har en bakgrund som Operationssjuksköterska. "Några av barnen var så unga och hjälplösa", säger hon, "jag kunde inte sluta mig gråta när jag tänkte på skillnaden som operationen skulle göra för deras liv."

Pojkens leende gjorde ett djupt intryck på Chia Wei

Chia Wei Loh, Microbiology Manager och Operation Smile fundraising champion för vår fabrik i Malaysia, påverkades också djupt av uppdraget.

"En liten pojke gjorde ett stort intryck på mig. Han var bara fem år gammal, väldigt lekfull och stolt över sig själv och hans läpp - för honom såg han redan bra ut och operationen var bara en bonus! Det fick mig att le. Jag var mycket imponerad av hur Operation Smile-organisationen fungerar, hur de ser alla patienter under hela processen. "

Alla fyra volontärerna var överens om att erfarenheten verkligen berörde dem och de kommer att använda den för att inspirera sina kollegor att öka sina medel under 2018: s företagskampanj.

 


Dela på sociala medier

Kontakta oss
Välj marknad 

Välj marknad