Fixering/retention – Tubifast™ with 2-Way Stretch Technology®

Världens första och enda elastiska tubbandage

Mölnlycke HealthCares nya Tubifast™ 2-Way Stretch Technology® är världens första och enda lätta elastiska tubbandage som är sträckbart i både på längden och bredden.1 Det är idealiskt för fixering av förband och för att täcka huden på alla delar av kroppen. Detta avancerade bandage kan även användas som fixering av omslag eller under gips. Det är enkelt att använda, går snabbt att lägga och risken för fransning är mindre2 än för vanliga tubbandage.

Världens första och enda lätta elastiska tubbandage

Kan sträckas både på längden och bredden1 och fixeras var som helst på kroppen

Det är enkelt att använda, går snabbt att lägga och har en minskad risk för fransbildning

Håller förband säkert på plats utan konstriktion eller kompression

Egenskaper och mer information

Den unika utformningen ser till att hålla förband på plats utan konstriktion eller kompression och utan hjälp av tejp, säkerhetsnålar eller knytband. Tubifast with 2-Way Stretch Technology är tillverkat av rayon och mycket tunna elastantrådar som vävts in i tyget för att ge lämplig elasticitet. Det håller förband säkert på plats utan konstriktion eller kompression. Dess elasticitet gör att patienterna får full rörelsefrihet. Den lätta, öppna väven gör att luft kan cirkulera över huden och bidrar till att maceration kan undvikas.

Användningsområde

Tack vare sin tubkonstruktion är Tubifast with 2-Way Stretch Technology särskilt lämplig för att hålla förband på plats på områden som annars är svåra att bandagera, såsom på amputationsstumpar. Det behövs inga säkerhetsnålar eller tejp för att fixera med hjälp av Tubifast 2-Way Stretch.

Mer information

Här kan du ladda ner produktblad.

  1. Published data shows that Tubifast 2-Way Stretch exceeds the minimum requirement of longitudinal stretch for the actions of sitting, bending and flexing. Physical testing of textiles, B. P. Saville, Woodhead Publishing,1999.
Dela

Tubifast with 2-Way Stretch Technology finns i fem olika bredder som är utformade för att ge en bra passform till samtliga kroppsdelar, oavsett storlek och form. Storlekarna identifieras med hjälp av den färgade tråd som är invävd i bandaget. Det är snabbt och enkelt att använda: klipp till önskad storlek och trä det över förbandet för en jämn och bekväm passform.
 
Besök din lokala webbplats för att få mer information om tillgängligt sortiment. 

Tubiton, Tubinette och Tubegauz
Tubiton, Tubinette och Tubegauz

Kirurgiska tubstrumpor används för att fixera förband och för...

Mefix®
Mefix®

Mefix® kan användas i en mängd olika situationer där säker fixering...

Mepitac®
Mepitac®

Tack vare att Mepitac® är så formbar och lätt att applicera och...