Tubifast™-klädsel med 2-Way Stretch Technology®

Skonsamma kläder vid eksem och fixering

Sortimentet av Tubifast™ Garments 2-way Stretch® kan användas direkt och passar för våta eller torra omslag samt för förbandsfixering. Med 2-Way Stretch Technology skapas rörelsefrihet, och det blir enkelt att lägga omslag och följa behandlingen. Tubifast Garments är bekväm att använda under pyjamas och vanliga kläder och har platta sömmar som motverkar hudirritation. 

Ladda ner vårt produktblad för mer information.

Enkelt att använda för våta och torra omslag samt förbandsfixering

Med 2-Way Stretch Technology skapas rörelsefrihet och behandlingen blir lättare att följa

Bekvämt att använda under pyjamas och vanliga kläder

Platta sömmar motverkar hudirritation

Användningsområde

Våta omslag är en metod som används vid behandling av atopiskt eksem och inbegriper användning ett mjukgörande medel under ett fixeringsförband. Detta kan göras med användning av det mjukgörande medlet Epaderm™ Ointment tillsammans med Tubifast Garments 2-Way Stretch eller Tubifast 2-Way Stretch.

Först appliceras ett mjukgörande medel på den drabbade huden som sedan täcks med fuktig Tubifast Garments 2-Way Stretch eller bandage. Tillsammans håller det mjukgörande medlet och det fuktiga lagret huden hydrerad och fuktig och hjälper till att minska inflammation.1

Den fuktiga Tubifast Garments 2-Way Stretch eller bandaget verkar också som ett skyddande lager och säkerställer att det mjukgörande medlet stannar kvar på huden. Det fuktiga lagret har också en kylande och lugnande effekt på huden och hjälper till att minska klådan.2

Därefter appliceras ett andra torrt lager som håller patientens kläder torra och förhindrar patienten från att klia sönder huden och orsaka skada. Torra omslag görs på ett liknande sätt som våta omslag. Först appliceras ett mjukgörande medel på den drabbade huden som sedan täcks med ett torrt lager Tubifast Garmnets 2-Way Stretch eller bandage.

VIKTIG INFORMATION

Observera: Vi rekommenderar att Tubifast Garments 2-Way Stretch används i rätt storlek samt för rätt åldersgrupp. Vid tvekan om val av storlek ska nästa storlek väljas.

  1. Page B (2005) The Benefits of Tubifast Garments in the management of atopic eczema.  British Journal of Nursing 14 (5); 289-92.
  2. Cork MJ, Complete Emollient Therapy. The National Association of Fundholding, Practices Official Yearbook. BPC Waterlow, Dunstable 1998: 159-168.
Dela

Andra kategorier

Mepiform®
Mepiform®

Mepiform® är ett tunt och diskret förband, designat för behandling av både nya och gamla hypretrofiska ärr och keloider....

Tubifast™ handskar med 2-way Stretch Technology®
Tubifast™ handskar med 2-way Stretch Technology®

Tubifast™ handskar 2-way Stretch Technology® passar utmärkt för våta eller torra omslag samt för förbandsfixering och finns...